Alpine MusicSafe Pro Zwart

18,95

De Alpine MusicSafe Pro is erg comfortabel en voorkomt gehoorschade zodat je naar hartelust muziek kunt maken.

Beschrijving

Alpine MusicSafe Pro

Als muzikant loop je groot risico op gehoorbeschadiging, en als je gehoorbeschadiging oploopt is dit erg nadelig voor je vak of passie.
De Alpine MusicSafe Pro voorkomt gehoorschade zodat je naar hartelust muziek kunt maken.

Afhankelijk van je situatie, het instrument dat je bespeelt en waar je speelt kan je je eigen demping kiezen. Zo zal je als drummer waarschijnlijk een hogere demping nodig hebben dan als bijvoorbeeld zanger. Je hebt 3 verwisselbare filtersets tot je beschikking.

MusicSafe Pro is de enige gehoorbescherming voor muzikanten met drie verschillende verwisselbare filtersets voor een lage, gemiddelde en hoge demping. Deze unieke AlpineAcousticFilters met selectieve demping garanderen een optimale bescherming tegen schadelijke geluidniveaus, terwijl de muziekkwaliteit zeer goed blijft. Afhankelijk van het instrument dat je speelt, de plek op het podium en het type muziek dat je speelt, kun je altijd de juiste demping kiezen. De Alpine MusicSafe Pro oordopjes geven geen afgesloten gevoel waardoor je tijdens bijvoorbeeld een opname in de studio voldoende contact met de omgeving houdt. Zo kan je optimaal presteren.

Alpine Hearing Protection heeft de Red Dot Award 2015 in de wacht gesleept voor het ontwerp van de MusicSafe Pro oordoppen. De jury van deze prestigieuze designprijs roemde de “hoogstaande kwaliteit en het innovatief vermogen” van de oordoppen.

MusicSafe Pro oordoppen zijn gemaakt van duurzaam en flexibel AlpineThermoShape materiaal. Door de warmte van het oor past de gehoorbeschermer zich binnen enkele minuten aan de gehoorgang aan. Dit vergroot het draagcomfort aanzienlijk. Mocht de muziekoordop te groot zijn dan kan je het oordopje gemakkelijk op maat maken.

  • Voorkomt gehoorbeschadiging en een piep in je oren
  • Enige muziekoordop met drie verwisselbare akoestische filtersets
  • De geluidskwaliteit van de muziek blijft behouden
  • Zeer comfortabel en nauwelijks zichtbaar in het oor
  • Met handig opbergdoosje dat je kunt personaliseren
  • Met koordje
  • Met reserve oordop
  • Verkrijgbaar met witte, zilvergrijze of zwarte oordoppen
  • Herbruikbaar

De veilige limiet waaraan het gehoor blootgesteld mag worden is 80 decibel. Regelmatig geluid boven de 80 decibel resulteert onherroepelijk in gehoorbeschadiging. Officiële rapporten tonen aan dat de limiet van 80 decibel snel is overschreden. Zo kan bij een concert zelfs een geluid van 120 dB worden gemeten. Voor rockmuzikanten komen de schadelijke geluiden voornamelijk van de drums en versterkers terwijl voor klassieke muzikanten het eigen instrument en die van anderen veel invloed op het gehoor hebben. De volgende tabel toont aan hoe snel de maximum blootstelling zonder gehoorbescherming is bereikt.

Geluidsniveau Maximale blootstelling zonder gehoorbescherming
86 dB 2 uur
89 dB 1 uur
92 dB 30 minuten
94 dB 15 minuten
98 dB 7 minuten
102 dB 3 minuten
106 dB 90 seconden

 

Extra informatie

Gewicht 1.1 kg

Commententaren zijn gesloten.