Korg MS-20 Mini

513,00

Deze Korg MS-20 Mini is de klassieke MS-20 opnieuw gecreëerd in miniformaat!
Een analoge synthesizer die de oorspronkelijke circuits uit 1978 reproduceert.

Uitverkocht

Beschrijving

Korg MS-20 Mini

De klassieke MS-20 — opnieuw gecreëerd in miniformaat!
Een analoge synthesizer die de oorspronkelijke circuits uit 1978 reproduceert.

KORG’s MS-20 Mini monofone synthesizer, aanvankelijk geïntroduceerd in 1978, is tot op de dag van vandaag felbegeerd dankzij zijn vette, robuuste sound, zijn krachtige, iconische, analoge filter en zijn flexibele patch-opties.
Meer dan 300.000 mensen hebben gebruikgemaakt van kenmerkende MS-20-sounds uit het origineel, KORG’s MS-20 plug-in-synth en de iMS-20 iPad-app.

Heden werden de sounds van de MS-20 herboren in de vorm van de MS-20 mini. Dezelfde engineers die de oorspronkelijke MS-20 ontwikkelden, hebben zijn circuits perfect gereproduceerd en gemonteerd in een behuizing die naar 86% van de oorspronkelijke afmeting is teruggebracht, maar die het kenmerkende uiterlijk heeft behouden, dat ondanks het verstrijken van de tijd niets aan glans heeft verloren.
De MS-20 mini zal je verbazen met zijn absoluut authentieke, analoge geluid.

Toelichting van de ontwerpers:

Er is vijftig jaar voorbijgegaan sinds KORG werd opgericht en we hebben opnieuw een analoge synthesizer in handen. We hebben specifiek gezorgd voor het verschaffen van soepele parameterinstellingen, wat een kenmerkende eigenschap is van analoge synthesizers. We hebben ook speciale zorg besteed aan het volledig reproduceren van de oorspronkelijke specificaties van de MS-20. De analoge circuits die we 35 jaar geleden ontwierpen leveren nog steeds dezelfde, onovertroffen, krachtige sound in zowel het ultra-lage als ultra-hoge gebied.

Features:

 • Onder toezicht van de engineers van de oorspronkelijke MS-20, een volledige reproductie van de oorspronkelijke analoge circuits:
  – Structuur met 2VCO / 2VCA / 2VCF / 2EG / 1LFO
  – Zelf-oscillerende highpass- en lowpassfilters met karakteristieke vervorming
  – Externe signaalprocessor (ESP)
  – Uitermate flexibel patchsysteem
 • Natuurgetrouwe reproductie van de MS-20 op 86% van de afmetingen
 • MIDI-in- en USB-aansluiting
 • Reproduceert elk detail van het origineel zelfs tot aan de verpakking en de meegeleverde handleiding toe
The original analog circuitry

De MS-20 mini reproduceert de oorspronkelijke MS-20 minutieus. Een ontwikkelingsteam geleid door de oorspronkelijke engineers zelf werkte aan het opnieuw creëren van de originele circuits en wanneer het noodzakelijk was een component te vervangen, baseerden deze engineers hun beslissingen op zorgvuldig luisteren om zo het originele geluid levensecht te reproduceren.
In feite heeft de sound van de MS-20 mini een ietwat heldere en uitgesproken kwaliteit omdat zijn geluid dat is van een oorspronklijke MS-20 in nieuwstaat; vóórdat enig component was verouderd.

Structuur met 2VCO / 2VCF / 2VCA / 2EG / 1LFO

De MS-20 mini reproduceert de kenmerkende synthese van de MS-20: twee oscillatoren met ringmodulatie en envelope generators met Hold en Delay. De VCA behoudt het basisontwerp van het origineel, maar is gemodificeerd om minder ruis dan het origineel te produceren.

Zelf-oscillerende highpass- en lowpassfilters met karakteristieke vervorming

Een van de meest geweldige karaktertrekken van de MS-20 waren zijn krachtige filters die resonantie op zowel highpass als lowpass leverden. Het maximaliseren van de resonantie veroorzaakte dat het filter ging zelf-oscilleren, als een oscillator, daarmee een karakteristieke en spectaculaire klankverandering producerend die onnavolgbaar werd geacht en later werd gebruikt in de monotron en de monotribe.

Het filtercircuit werd halverwege de productieperiode van de MS-20 veranderd. De MS-20 mini gebruikt het eerdere filter, dat als superieur werd beoordeeld dankzij de meer radicale sound.

Externe signaalprocessor (ESP)

De ESP borduurt voort op het experimentele karakter van de MS-20; maakt het mogelijk om de toonhoogte of het volume van een externe audiobron te gebruiken om de syntheszier te besturen. Je kunt bijvoorbeeld het signaal van een elektrische gitaar invoeren en de MS-20 mini gebruiken als een gitaarsynthesizer of de input van een microfoon en ‘m gebruiken als vocale synthesizer.

Uitermate flexibel patchsysteem

Met het patchsysteem aan de rechterkant van het paneel kun je complexe sounds creëren door kabels in te pluggen en zo de verbindingen tussen de verschillende onderdelen te veranderen. De mogelijkheden worden alleen begrensd door de fantasie van de gebruiker: verschillende combinaties van input- en outputmodulatie en triggering, sample & hold en de ruisgenerator kunnen een ongelooflijke verscheidenheid aan sounds produceren. Door te verbinden volgens de flowchart die op het paneel is gedrukt, kunnen zelfs beginners meteen starten met het gebruik van deze mogelijkheden.

86% van de oorspronkelijke grootte
Het design van de MS-20 begon met het lenen van de verticale lay-out die je tegenkwam op groter en kostbaarder modulaire system destijds, en vervolgens een meer handelbare, goedkopere en gebruiksvriendelijker versie te creëren.
Om ‘m nog toegankelijker te maken, is de MS-20 mini teruggebracht naar 86% van de oorspronkelijke afmetingen van de MS-20. Ondanks het kleinere formaat is er nauwgezet voor gezorgd het design van de knoppen en de opdruk accuraat te reproduceren. De patchkabels zijn van 1/4″-jackpluggen veranderd in mini-jacks en ook het nieuw ontworpen klavier is 86% van het oorspronkelijke formaat.
Reproduceert elk detail van het origineel

Onze inspanningen om trouw te blijven aan het origineel bleven niet beperkt tot de unit zelf. Zelfs de verpakking met daarin de unit reproduceert het origineel zo goed mogelijk.
Ook de originele handleiding en tabellen met instellingen, die uit de doeken doen hoe je sounds moet maken, worden meegeleverd. Je kunt nu dezelfde opwinding over de MS-20 voelen als bij de oorspronkelijke lancering in 1978.

MIDI-In- en USB-aansluiting

De MS-20 mini is voorzien van een MIDI-In-ingang voor het ontvangen van nootinformatie en een USB-MIDI-aansluiting die nootinformatie verzendt en ontvangt, Je kunt de MS-20 mini zelfs aan je computer hangen en ‘m vanuit je computer bespelen.

Specificaties:

Voor de specificaties van de Korg MS-20 Mini kunt u terecht bij de website van Korg:

Klik hier voor de specificaties.

Extra informatie

Gewicht 9 kg
Afmetingen 70 × 46 × 27 cm

Andere suggesties…

Commententaren zijn gesloten.