Roland GR-55

749,00 579,00

De Roland GR-55 is de snelste en meest nauwkeurige gitaarsynthesizer van allemaal, bevat veel verschillende presets en nog veel meer andere snufjes.

1 op voorraad

Levertijd 2 a 3 werkdagen.

Beschrijving

Roland GR-55

De Roland GR-55 is een ware revolutie in gitaarsynthesizerland, en dit door een totaal nieuw concept. Eerst en vooral is hij de snelste en de nauwkeurigsten van allemaal, dankzij het beste toondetectie systeem. Maar naast twee simultane synthesizer tones kun je ook nog eens gebruik maken van onze COSM® gitaarmodelling technologie en een scala aan gewone gitaareffecten waardoor hij inzetbaar wordt in elke situatie. Dit alles vind je terug in een groot aantal innoverende presets geschikt voor talrijke muziekstijlen, die via een handig categoriesysteem kunnen worden opgeroepen. Tel hierbij ook nog eens de nieuwste snufjes(Looper, audio player) en modernste aansluiting (USB, USB to host) en je bent klaar voor een totaal nieuwe gitaarervaring.

  • Revolutionaire fusie van gitaarsynthese met onze COSM(VG)-modelingtechnologie
  • Tot 4 klankbronnen tegelijk: 2 PCM-geluiden (synthesizer), COSM-gitaarmodeling en het signaal van je gitaar
  • Eenvoudig in gebruik, geleverd met honderden sounds voor rock- en popgitaristen
  • Supersnelle tracking dankzij een geavanceerde technologie van Roland
  • Meer dan 900 PCM-klanken van Roland (piano, orgel, strijkers, “vintage”-synthesizers enz.), die je bovendien kunt editen
  • COSM-modeling van gitaren en versterkers(VG-afgeleid)
  • Twee multi-effecttypes, algemeen reverb-, chorus- en delay-effect, plus interne “looper”
  • USB-audioplayer, die met de voet kan worden bediend
  • Bij de GR-55GK is het GK-3 element bijgeleverd

De GR-55 bevat twee PCM-synthesizers (met meer dan 900 klanken van de laatste nieuwe Roland-generatie) en de COSM-modelingtechnologie met modellen van bekende gitaren, bassen, versterkers en zelfs synthesizers. Door deze technologieën met elkaar te combineren kun je klanken creëren, die de wereld nog nooit heeft gehoord. Luister maar eens naar onze “Metal Synth Lead”-preset, een combinatie van twee megavette synthesizerklanken met een zwaar overstuurde solidbody/humbucker-gitaar – en geef toe dat je nu pas beseft wat echte rockers onder “b…” verstaan.

Klaar om de beuk erin te zetten… De GR-55 wordt geleverd met een groot aantal klanken, die je meteen kunt gebruiken. Naast 270 Presets zijn er nog 297 User-geheugens, die je allemaal vliegensvlug kunt oproepen via een handig categoriesysteem. Rock, pop en andere muziekgenres – op alles heeft dit baasje een gepast en –als het moet– gespierd antwoord.

Get ready to rock…and fast! De GR-55 opent onmiddellijk de deur naar een gigantisch arsenaal fantastische klanken, geen bewerking nodig. De interne lineup van gebruiksklare presets (270, plus 297 user) maakt het allemaal heel simpel. Met een knop voor elke categorie vind je direct de perfecte sound. Kies uit honderden geweldige presets voor pop, rock, en meer. Geef je song of jam een vliegende start met unieke, krachtige sounds die je publiek uit de bol doen gaan.

Een andere overweging was dat jij waarschijnlijk niet zo happig bent op een hoogtechnologische bediening. Daarom is de GR-55 een wolf in schapenvacht. Met de “EZ Edit”-functie (o.a. bekend van de GT-10) en een ruim display werk je ongelooflijk snel en kun je de bal nauwelijks misslaan. Eens je de smaak te pakken hebt, kun je echter onder de motorkap van de GR-55 duiken en alle beschikbare parameters één voor één naar je hand zetten. Bij de GR-55 komen zowel experimentalisten als recht-toe-recht-aan gitaristen aan hun trekken.

De GR-55 is voorzien van twee USB-poorten. De poort op het achterpaneel dient voor de MIDI-communicatie en de overdracht/ontvangst van audiodata van en naar je computer. De poort op het zijpaneel laat daarentegen de weergave van audiobestanden op een USB-datadrager toe. De weergave van dergelijke audiobestanden kun je met de voet sturen – en dus lekker over de begeleiding blijven soleren.

Commententaren zijn gesloten.